AKOS CONSULTANCY

 

 

"Levert oplossingen voor luchtverkeer en management"

AKOS Consultancy levert all-round advies op het gebied van luchtverkeer en management via een consultancy bedrijf. In tegenstelling tot andere soortgelijke consultancy bedrijven, lever ik operationeel advies op basis van een actieve carrière als luchtverkeersleider, in combinatie met een brede ervaring en kennis. De kracht en identiteit van AKOS Consultancy is het meest eenvoudig te omschrijven aan de hand van vier termen/concepten:

AIR TRAFFIC MANAGEMENT (ATM)

 

 

"Begonnen als luchtverkeersleider, opgegroeid in ATM"

Opgeleid en gevalideerd als luchtverkeersleider en later ook Supervisor, met als resultaat langdurige (20+ jaar) ervaring met ATM in een drukke omgeving met hoge capaciteitsdruk en een luchtvaartmaatschappij die op basis van 'hub-and-spoke' opereert op een geluid-gedomineerde internationale luchthaven. Naast de operationele historie en achtergrond, heb ik kennis en ervaring opgedaan via verschillende expertrollen, functies binnen internationale organisaties en uiteindelijk ook een rol als manager.

KENNIS

 

 

"Kennis die verder gaat dan operationele expertise"

Ik heb meerdere taken vervuld naast luchtverkeersleider, zoals eerder beschreven. Dit waren onder andere luchtruim- en procedureontwerp, en daarnaast ontwerp, ontwikkeling en validatie van nieuwe operationele concepten. Management ervaring volgt uit mijn rol als manager van de unit Operations bij LVNL. Naast gebruikelijke managementtaken had ik binnen het managementteam de deelverantwoordelijkheid voor crisis- en contingency management en was ik verantwoordelijk voor verschillende technische ontwikkelingen. Internationale kennis en ervaring heb ik opgedaan via langdurige betrokkenheid in IFATCA en CANSO. Ik heb verschillende leiderschapsrollen vervuld, waaronder voorzitter van de 'Technical and Operations Committee' van IFATCA en gedeeld voorzitterschap van de 'PBN Sub-Group' van CANSO. Kennis van de professie, van managen van professionals, maar ook van de internationale arena.
Ervaring met consultancy werk heb ik opgedaan in samenwerking met verschillende consultancy bedrijven met afwisselende opdrachten voor verscheidene klanten. De opdrachten betroffen onder andere capaciteit analyses, luchtruim- en procedure ontwerp en ATM strategie ontwikkeling.

OPERATIONEEL

 

 

"Begrijpt en spreekt de taal van operationele professionals"

Als operationeel luchtverkeersleider, operationeel expert en met mijn achtergrond binnen internationale belangenorganisaties van luchtverkeersleiders, is het veilig om te stellen dat ik de taal van operationele collega's spreek en bovendien de cultuur ken. Het resultaat hiervan is dat ik makkelijker begrijp wat de beperkende factoren zijn die voorkomen dat er veranderingen in het systeem doorgevoerd kunnen worden. Het helpt ook bij het voeren van discussies over nieuwe operationele concepten en technologie. Mijn gedachtegang is ook erg operationeel, ik focus op dingen die werken. Het feit dat ik daarnaast resultaat-gedreven ben helpt bij het houden van focus op succesvolle implementaties. Het helpt ook een verschil te maken bij het implementeren van veiligere, efficiëntere en/of duurzamere wijzigingen aan het systeem. Ik ben van mening dat een operationeel consultant elk bedrijf kan helpen met het overbrengen van een beeld dat het aan de best mogelijke oplossingen werkt met operationele experts die weten hoe 'het spel gespeeld moet worden'. 

STRATEGISCH

 

 

"Goede en effectieve strategie gaat hand in hand met gedeelde visie"

Elke organisatie die werkt met professionals heeft baat bij een gedeelde visie. Om te bereiken wat beschreven staat in de visie, is het cruciaal om een goede strategie te hebben, samen met een organisatiestructuur die daarbij aansluit. Mijn ervaring met het opstellen van een operationele visie & strategie voor Operations bij LVNL, het bouwen van een visie & strategie op het gebied van PBN bij CANSO, maar ook mijn rol als manager van Operations hebben mij kennis en ervaring gegeven die van waarde is bij het ondersteunen en adviseren van klanten. Een strategie gaat gepaard met strategisch denken, vaak niet alleen op lokaal niveau, maar ook op regionaal en globaal niveau. Overzicht en begrip van de dynamieken in een multi-actor omgeving helpt om hiermee effectief te zijn. Mijn ervaring kan een waardevolle bijdrage leveren aan diegenen die een verschil willen maken, wat niet noodzakelijkerwijs beperkt is tot het luchtvaart domein.